Jakostní vína
Bílá vína
Víno krásné zlatožluté barvy s vůní čajové růže. Jemná kořenitost v chuti je doprovázená dochutí liči a bílé broskve. Skvěle se hodí ke kořeněným jídlům, pečené drůbeži, paštikám nebo dezertům. Podáváme při teplotě 9-11°C.
Alkohol: 13,5 , zbytkový cukr: 0,5 , kyseliny 8,1 Cena s DPH : 120,-Kč
Víno z nejrozšířenější světové odrůdy Chardonnay se vyznačuje zelenožlutou barvou. Ve vůni dominuje žlutý meloun a lískové ořechy. Chuť je svěží, jemná, v dochuti lze cítit mango a banán. Podáváme ke smetanovým omáčkám, plísňovým sýrům či mořským plodům při teplotě9-11oC.
Alkohol: 12,5 , zbytkový cukr: 0,8 , kyseliny 5,6 Cena s DPH : 120,-Kč
Aromatické víno zlatavé barvy s nazelenalými odlesky. V primárním buketu dominuje vůně čerstvě posečené louky doplněná o tóny vyzrálého angreštu. Chuť je plná a svěží. Víno se vyznačuje dlouhou perzistencí. Doporučujeme k rybám, mořským plodům a salátům při teplotě 9 - 11°C.
Alkohol: 12 , zbytkový cukr: 0,5 , kyseliny 6,5 Cena s DPH : 120,-Kč
Odrůda Hibernal vznikla křížením odrůd Ryzlink rýnský a Seibel 7053. Barva vína je zelenožlutá. Toto polosuché víno zrálo rok v akátovém sudu. Ve vůni i chuti je cítit akátový med, s vyváženou rybízovo-angreštovou dochuti a vybízí k dalšímu ochutnání. Doporučujeme podávat k salátům, rybám, ale i ke kuřecímu nebo krůtímu masu. Teplota podávání je 9-11 0C.
Alkohol: 11,5 , zbytkový cukr: 10,8 , kyseliny 6 Cena s DPH : 120,-Kč
Červená vína
Tato odrůda byla vyšlechtěna v roce 1956 ve Weinsbergu (Německo). Vznikla křížením německých odrůd Helfensteiner s Heroldrebe. Pro Dornfelder je typická výrazná granátová barva. Ve vůni zaujme třešeň v koňaku, v dochuti pak borůvky a ostružiny. Hodí se k těstovinám, pečeným masům a ke zvěřině. Teplota podávání 14-16oC.
Alkohol: 13 , zbytkový cukr: 0,5 , kyseliny 5 Cena s DPH : 140,-Kč
Odrůda Svatovavřinecké patří do široké rodiny pinotů a Česká republika je jejím největším pěstitelem. Víno má rubínovou barvu, ve vůní dominují zralé třešně a višně. Sametovou chuť podtrhují tóny švestkových povidel a borůvek. Doporučujeme podávat ke zvěřinovým specialitám, tvrdým sýrům, kachně či huse při teplotě 18oC.
Alkohol: 12 , zbytkový cukr: 1 , kyseliny 5,6 Cena s DPH : 140,-Kč
Kabinetní polosuché víno odrůdy Tramín červený zaujme jemnou vůní po květech akátu a medu. Plnou a vyváženou chuť, v níž převažují vyzrálé broskve a meruňky, doplňuje příjemná mineralita. Doporučujeme podávat ke kuřecímu masu, rybám a těstovinovým salátům při teplotě 9 -11°C.
Alkohol: 12 , zbytkový cukr: 10,2 , kyseliny 6,2 Cena s DPH : 150,-Kč